Cine suntem?

Logo ACLRAsociatia Consultantilor in Lactatie din Romania (ACLR) isi doreste sa reuneasca consultantii in lactatie si persoanele care isi doresc sa devina consultanti in lactatie.

Principalul scop al asociatiei este acela de a promova alaptarea, prin oferirea informatiilor corecte, din partea persoanelor specializate in acest domeniu.

La nivel international, autoritatea profesionala recunoscuta este Consultantul in Lactatie Certificat International (IBCLC-International Board Certified Lactation Consultant).

In prezent sunt peste 26.500 de persoane certificate in 96 de tari!

In Romania, sunt 20 de consultanti in lactatie certificati international.

Am inceput in 6 martie 2013 prin organizarea primei IBCLC Day, din Romania, eveniment caruia i-a fost dedicat o pagina in numarul din aprilie al eGlobe (e-newsletterul lunar al ILCA-International Lactation Consultant Association).

Evenimentul a fost dedicat tuturor consultantilor in lactatie certificati din tara, si oricine si-a dorit sa participe si sa prezinte din experienta si activitatea sa a putut face acest lucru.

Cu aceeasi ocazie, din partea  mai multor consultanti in lactatie certificati international a fost lansata propunerea infiintarii unei asociatii profesionale care sa sustina interesele celor care practica aceasta meserie, astfel incat, la mame sa ajunga informatii corecte despre alaptare din partea profesionistilor din domeniu.

Apr2013eGlobe

Pornind de la aceste premise, s-a infiintat Asociatia Consultantilor in Lactatie din Romania, asociatie ajutata de oameni care inteleg si sustin importanta alaptarii.

ACLR are portile deschise tuturor celor care isi doresc sa se implice in promovarea alaptarii si va invitam sa ni va alaturati in acest proiect!